Idrott & kultur på Summertime

Idrotten och kulturen kommer att vara viktiga delar i den samhällsomvandling som vi är inne i nu. Inflyttningen som kommer att ske de närmaste åren är av det extraordinära slaget och detta innebär stora utmaningar på flera områden där bland annat idrott och kultur kommer spela en viktig roll.

Kulturutbudet och kulturföreningarna är viktiga för att dels erbjuda kultur men även ge möjligheten för de som har ett kulturintresse hitta sin förening där de får utlopp för sin kreativitet. Samma gäller för idrotten och dess föreningar – att vara förberedda för att kunna erbjuda fler att få både utöva och och se på idrott.

Summertime Music & Life Festival vill genom evenemanget vara en del av den samhällsomvandling som sker hos oss just nu och skicka med besökarna en positiv upplevelse av evenemanget och Skellefteå.

Idrotten – En naturlig plats på Summertime

Premiäråret 2022 så anordnades festivalen för första gången, och för att bredda utbudet på festivalen så gav vi då idrotten en naturlig plats på Summertime Music & Life Festival. Ett mycket uppskattat inslag av besökarna. I år växlar vi upp idrottsinslaget rejält! Bland annat så gör Skellefteå FF sin innebandyturnering i samband med festivalen, Skellefteå AIK Hockey, dam och herrlaget kommer utmana Skellefteå Parasport i en femkamp.

Här kan man även kunna prova på olika idrotter – alltifrån cricket till basket.

Deltagande aktörer:
Skellefteå AIK Hockey, Dam och Herr, Bergsbyns SK-Discgolf, Friskis-aktivitet, Korpen-aktivitet, Sunnanå SK/Tuss, KFUM Basket, Skellefteå Parasportförening, Skellefteå FF-Innebandyturnering, Cricket, Västerbottens Fotbollförbund- Gåfotboll, 3×3 turnering barn/ungdom, Skellefteå AIK Friidrott.

Kulturen tar plats på Summertime Music & Life Festival

Vi fortsätter nu att utveckla festivalen så att utbudet ska attrahera ännu fler och att vi inkluderar ännu ett viktigt område i den samhällsomvandling som Skellefteå är inne i nu så i år ger vi plats för kulturen på festivalområdet.

Här kommer Sara Kulturhus att finnas med bla Unga Sara, Bokbussen, Läsligan. Bälgadraget kommer underhålla, det kommer finnas Ståupp, och du kommer också möta konst som presenteras av Galleri 1.

Deltagande aktörer:

Sara Kulturhus med Unga Sara, Galleri 1, Hubben, Sensus, Bälgadraget, Standup, Bokbussen, Läsligan, Skellefteå Konstförening. Fler tillkommer.

Kultur och Fritidsbanken på plats.

Under festivalen så kommer Kultur och Fritidsbanken att vara på plats. Här får man möjlighet att låna utrustning för att prova på olika idrottsaktiviteter. De har även en kulturbank för utlåning av instrument.

Thomas ”Linge” Lindgren – Projektledare Kultur & Idrott
Gunnar Karlsson – Projektledare, Promotor

sv_SESvenska