GES

Lördag 6 augusti

GES till Skellefteå SUMMERTIME Music & Life Festival 4-7 augusti 2022. Efter flytten av Skellefteå Summertime från 2021 till 2022, är vi ytterst glada att få presentera supergruppen GES till nästa års festival!

Lördag 6 augusti intar GES Skellefteå SUMMERTIME’s stora scen och gör sitt enda framträdande norr om Sundsvall nästa sommar.

– ”Att få inviga med GES är verkligen en lyckträff, och vi är fantastisk glada att vi kunnat locka en så pass stor turné till Skellefteå, dessutom till premiären på vår stora festival.” säger festivalgeneral Gunnar Karlsson.

Det som från början startade som en kul session har sedan deras första episka singel ”När vi gräver guld i USA” etablerat sig i den svenska folksjälen som en av våra stora supergrupper. Det blev två GES-skivor som sålde över en halv miljon exemplar och GES blev ett nytt land- märke för svensk popmusik. Resten är, som man brukar säga, historia. Räknar vi dessutom in Glenmark, Orup och Niklas soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify.

Så när GES tar klivet upp på Skellefteå Summertime ́s stora scen, så kommer våra pophjältar att ta dig med på en intim men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer.

Genom åren har det blivit oräkneliga hits som till exempel ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”. Glenmark, Eriksson och Strömstedt – ett stycke svensk pophistoria helt enkelt.

Musikvideos med GES

sv_SESvenska