HOOJA till Skellefteå Summertime Music & Life Festival 2024

HOOJA

Fredag 28 juni 2024

Homescenen

Hooja från Norrbotten presenterade sig 2021 med debutsingeln “Donkey Kong” klädd i en orange glesbygdskavaj skotermask, solglasögon och pälsmössa.

Tillsammans med vapendragaren och producenten DJ Mårdhund beskriver dem soundet som ”skogsdisco” och texterna är deras iakttagelser från livet i norr.

Hösten 2021 kom monsterhiten ”Banan, Melon, Kiwi & Citron” och därefter gick allt i raketfart. Från den omtalade konserten på Skellefteå Summertime sommaren 2022 till att bara ett år senare stå med utsålda turnéer, publikhav på tiotusentals människor, prestigefyllda utmärkelser och 230 miljoner streams och totalt 14 låtar topp 50 på Spotify.

Och triumftåget fortsätter. I början av 2023 vann den maskerade duon från Gällivare pris för Årets Grupp på P3 Guld, samtidigt var de nominerade till en Grammis för Årets Nykomling och turnerade med det egna konceptet Hoojafest. De har släppt ett eget mobilspel, lanserat en egen öl, och gjort fleecetröjan till ett trendplagg.

Hoojas framfart har varit en snökanon över hela landet i både storstad och glesbygd och på kort tid har de blivit en av Sveriges mest hyllade artister.

Nu återkommer de till SKELLEFTEÅ SUMMERTIME 2024.. större, starkare och vem vet, kanske backar de in med släp!

HOOJA på Spotify

Musikvideos med HOOJA

sv_SESvenska