STEAMIN´ JESAJA

Steamin´ Jesaja

Torsdag 27 juni

Electroscenen

Story so far… Steamin´ Jesaja trampar fortfarande på den smala vägen mot berömmelsen men på vägen dit tar de dej tillbaka till de rökiga bluesklubbarna i 50-talets Chicago för att i nästa stund låta dej känna rytmen av en ”Memphis Rockabilly Slap Special”.

Med influenser av Wynonie Harris och Jimmy Mc Cracklin landar munspelsräkorna och gitarrlicksen mjukt inlindade i tryggt lunkande basgångar. Steamin´ har spelat på festivaler och scener alltifrån Uleåborg Jazz & Bluesfestival i Finland till Berseel Castle Blues & Rockfestival i Belgien.

Bandet bildades redan 2001 till en början med ett uppdrag som husband i den lokala tv-kanalen hemma i Skellefteå, munspelaren Lars Lundberg och trummisen Niklas Bränberg kamperade redan ihop i ”The Wyatt Earp Band”…Skellefteås svar på Faboulos Thunderbirds”.

Gitarristen Per-Anders Andersson frontade sitt eget Stevie Ray/ Jimi Hendrix band ”Steamboat Bluesband” och basisten Urban Åhdén gick från country & westernbandet ”Native sons” till vad som skullen bli Steamin´ Jesaja. En fyra låtars demo spelades in och den banade väg för grabbarna till bla Mönsterås och Östersunds Bluesfestival.

Steamin´ Jesaja består av:

  • Lars Lundberg, Sång/munspel
  • Urban Åhdén, Bas
  • Nicklas Bränberg, Trummor
  • P-A Andersson, Gitarr

Musikvideos med Steamin´ Jesaja

sv_SESvenska