The Wannadies – Skellefteå Summertime

The Wannadies

Första artistsläppet för nya festivalen ”Skellefteå Summertime” blir en dubbel-smash tillsammans med SARA Kulturhus! The Wannadies återvänder till scenen och Skellefteå x 2.

Tillbaka-turnén med The Wannadies var tänkt att genomföras våren 2021 men flyttas nu till hösten 2021. Vi vet alla varför. Glädjande nog utökas rundan med en unik sommarspelning på nystartade ”Skellefteå Summertime Music And Life Festival” sista helgen i Juli och lördagen 11 september – invigningsveckan av Sara Kulturhus!

Summertime blir den första och enda spelningen med Wannadies denna sommar. Festivalgeneralen Gunnar Karlsson på Artistkontoret är väldigt nöjd med bokningen – Med en rätt gedigen historia ihop med bandet, känner jag både glädje och stolthet att få stå för det första stoppet som bandet gör på en otroligt efterlängtad återförening, säger Gunnar.
– Det är en bokning som både knyter ihop säcken och öppnar för nånting helt nytt, ihop med både bandet och Skellefteå Summertime Music And Life Festival. Känns fantastiskt kul!

Dessutom gör två av Skellefteås lokala arrangörer – Artistkontoret och Newgrey Production gemensam sak, och släpper idag, fredag YTTERLIGARE en konsert med stadens stoltheter Wannadies. Bandet intar, förutom sommarens stora spelning på Skellefteå Summertime, även Stora Scenen på Sara Kulturhus, under invigningsveckan, lördag 11 september. Wannadies gånger två helt enkelt!

Thomas Lindgren på Newgrey Production: Eftersom jag var en av arrangörerna på Nicaragua-galan 1988, så känns det förstås extra roligt att få vara en del av Wannadies återkomst till Skellefteå. Att det dessutom blir i vårt nya, fina Sara Kulturhus, som kommer att vara så viktig i Skellefteås framtidsresa, är en fantastisk bonus.

– Vår målbild är att vi ska vara ett kulturhus med stort utbud med både nationella, interna- tionella och lokala akter och arrangörer. Och eftersom att bandet Wannadies och några av nuvarande/ f.d bandmedlemmar har Skellefteå som hemort så känns det för oss självklart och jättekul att denna spelning ska vara en av de första som äger rum när vi slår upp dör- rarna hösten 2021 tillägger Sofia Andersson Lundberg, programchef Sara kulturhus.

– Det är 32 år sedan vår allra första spelning; Nicaragua-galan på Norrhammarskolan i Skellefteå – Vi kände att det var dags igen! / Pär Wiksten The Wannadies

The Wannadies

“Can’t Kill the Musikk”.

Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släppte sin första singel på 18 år – mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Aldrig har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

I hemstaden Skellefteå kommer bandet ha äran att inviga inte bara nya festivalen Summer- time Music And Life Festival utan också Sara Kulturhus. Att hemstaden betyder mycket har väl ingen tvekat på efter att ha hört superhiten ”My Hometown”.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indi- evågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, ”Shorty” och ”Hit” nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbri- tannien och Japan.

”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Ju- liet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artis- ter från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftåartistens Mika Johansdotters färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album ”Before & After”. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singeln släppts. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika myc- ket en familj som ett band.
De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring; ”You can’t kill the music, pop the rock, can’t make a good thing stop”.

Videos med The Wannadies