The Wannadies

Fredag 5 augusti

Första artistsläppet för nya festivalen Skellefteå Summertime blir en dubbel-smash tillsammans med SARA Kulturhus!

The Wannadies återvänder till scenen och Skellefteå x 2. Spelningen på Skellefteå Summertime fredag den 5 augusti blir den enda festivalspelningen i Skellefteå med Wannadies denna sommar. Festivalgeneralen Gunnar Karlsson på Artistkontoret är väldigt nöjd med bokningen – Med en rätt gedigen historia ihop med bandet, känner jag både glädje och stolthet att få stå för det första festivalstoppet som bandet gör på en otroligt efterlängtad återförening, säger Gunnar.

– Det är en bokning som både knyter ihop säcken och öppnar för nånting helt nytt, ihop med både bandet och Skellefteå Summertime Music And Life Festival. Känns fantastiskt kul!

– Det är 32 år sedan vår allra första spelning; Nicaragua-galan på Norrhammarskolan i Skellefteå – Vi kände att det var dags igen! / Pär Wiksten The Wannadies

“Can’t Kill the Musikk”

Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släppte sin första singel på 18 år – mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Aldrig har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

I hemstaden Skellefteå kommer bandet ha äran att göra 2 spelningar under 2022 inte bara nya festivalen Summertime Music And Life Festival utan också Sara Kulturhus lördag den 9 april. Att hemstaden betyder mycket har väl ingen tvekat på efter att ha hört superhiten “My Hometown”.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, “Shorty” och “Hit” nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan.

”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftåartistens Mika Johansdotters färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album ”Before & After”. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singeln släppts. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band.

De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

Under 2020-2021 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring; ”You can’t kill the music, pop the rock, can’t make a good thing stop”.

Så välkomna hem The Wannadies!

Musikvideos med The Wannadies

sv_SESvenska