I sommar får vi se mer av Sveriges popdrottning när hon åker på nordisk festivalturné! Zara Larsson är en av våra största musikexporter detta decennium och har prisats därefter flertalgånger. Efter sin nyligen avslutade arenaturné har hon bevisat att det är på de stora scenerna hon trivs allra bäst.

I sommar tar Zara Larsson sin hyllade show ut på några av Nordens största festivalscener och besöker även Liseberg och Gröna Lund. Senast vi såg henne i festivalsammanhang var under 2019 då den bejublade konserten på Way Out West ägde rum.

Nu har hon tagit sig till nästa nivå i karriären och har, utöver en succéturné, även ett helt nytt album med i bagaget.

”Inga transportsträckor, inga tveksamheter. Bara hits, en imponerade scenshow och en världsstjärna som känner sig som hemma. Supersnyggt, Zara.” –Expressen

”Det går fort. Det är genomproffsigt. Det är woke. Det är lättuggat. Arenapop för Tiktok-generationen. Och det är ingenting fel med det” –Gaffa

”Zara Larsson är likväl en utomordentlig liveartist som inte hör hemma i småskaliga miljöer. Ju större scen, desto mer kommer hon till sin rätt.” –Aftonbladet

”Det är definitivt roligare att se Zara Larsson live än att streama hennes musik, eftersom hon tänker så mycket på helhetsbilden. Det är så här musiken ska upplevas.” –DN

Lördag 6 augusti intar GES Skellefteå SUMMERTIME’s stora scen och gör sitt enda framträdande norr om Sundsvall nästa sommar.

- ”Att få inviga med GES är verkligen en lyckträff, och vi är fantastisk glada att vi kunnat locka en så pass stor turné till Skellefteå, dessutom till premiären på vår stora festival.” säger festivalgeneral Gunnar Karlsson.

Det som från början startade som en kul session har sedan deras första episka singel ”När vi gräver guld i USA” etablerat sig i den svenska folksjälen som en av våra stora supergrupper. Det blev två GES-skivor som sålde över en halv miljon exemplar och GES blev ett nytt land- märke för svensk popmusik. Resten är, som man brukar säga, historia. Räknar vi dessutom in Glenmark, Orup och Niklas soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify.

Så när GES tar klivet upp på Skellefteå Summertime ́s stora scen, så kommer våra pophjältar att ta dig med på en intim men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer.

Genom åren har det blivit oräkneliga hits som till exempel ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”. Glenmark, Eriksson och Strömstedt - ett stycke svensk pophistoria helt enkelt.

I mars 2021 släpptes platinasäljande singeln ”Aldrig haft något annat val” och under hösten den vackra låten “Ingen luft mellan oss” som Newkid skrivit tillsammans med hyllade artisten och textförfattaren Ana Diaz.

2022 händer det mycket. Den 21 januari släppte Newkid sitt fjärde album – något som trots sitt vemod bringar ljus och hopp med ett sound som är igenkännbart för även de nyaste lyssnarna. Under året kommer han också kliva in i Avicii Arena för att bjuda på en efterlängtad show med namnet “För alla gånger vi inte kunde samlas” – något han som barn bara kunnat drömma om. Nu står det även klart att han tar spelningen vidare ut i landet.

Efter responsen vi fått och det faktum att vi då kommer ha ytterligare ett album i ryggen, finns det liksom inget annat val än att fortsätta ta revansch för alla gånger vi inte kunde samlas runt om i hela landet, säger Newkid. Turnén var planerad under våren 2022 men är på grund av restriktioner flyttad till hösten 2022.

– Det känns jättetråkigt eftersom jag längtar så efter att få träffa er. Men det ger mig bara ännu mer tid att bygga detta ännu större och kommer göra turnén ännu mer speciell när vi väl samlas, avslutar Newkid.

Men först ses vi i SKELLEFTEÅ lördag den 6 augusti!

Newkid på Instagram
http://www.instagram.com/newkid.jpg

Och han är allt annat än lowkey. När Reyn var femton år så hade han precis hoppat av gymnasiet och fann sig själv ståendes vid ett vägskäl. Reyn kunde enkelt valt samma väg som sin bror och pappa – men han visste precis hur och var den vägen skulle sluta. Ödet ledde honom istället till producenten Picasso on the beats studio i Årsta, och plötsligt blev allt självklart. Reyns val blev musiken.

Efter sex års arbete i skymundan från strålkastarljuset, så hade Reyn experimenterat klart med olika sounds, texter och stilar, när han för första gången intog scenen under början av 2019. Han hade äntligen lyckats skapa sin egna, unika vibe – influerad av både rock, rap och pop – och insåg att han var redo att ställa sig framför en publik.

Debutsingeln ”Lowkey” släpptes 2018 och har mottagits med över 4 miljoner streams, hyllningar från hela hiphop-Sverige och solid B-rotation på P3. Med de uppföljande singlarna ”Cartier” och ”Mörkret faller” etablerade han sin plats på kartan, inte minst i samma radiokanal som utnämnde honom till ”Framtidens artist”.

Nu tar han sin UBER och åker till SKELLEFTEÅ för sitt första framträdande här, stort och starkt välkommen REYN!

REYN på Instagram
https://www.instagram.com/reynofficiell/

Låtar som bokstavligen exploderade på listorna och klubbarna både i Sverige och Globalt med topp 20 på amerikanska Billboard Dance Chart och hundratals miljoner streams på Spotify. Låtarna har tagit Nause till Vegas, Ibiza och världen runt som en världs-DJ men han har av naturliga skäl varit hemmavid de senaste åren. Nu under våren 2022 kommer det att släppas massor av ny musik från Nause!

Så vi hälsar Nause välkommen till Skellefteå!

The Wannadies återvänder till scenen och Skellefteå x 2. Spelningen på Skellefteå Summertime fredag den 5 augusti blir den enda festivalspelningen i Skellefteå med Wannadies denna sommar. Festivalgeneralen Gunnar Karlsson på Artistkontoret är väldigt nöjd med bokningen - Med en rätt gedigen historia ihop med bandet, känner jag både glädje och stolthet att få stå för det första festivalstoppet som bandet gör på en otroligt efterlängtad återförening, säger Gunnar.

- Det är en bokning som både knyter ihop säcken och öppnar för nånting helt nytt, ihop med både bandet och Skellefteå Summertime Music And Life Festival. Känns fantastiskt kul!

– Det är 32 år sedan vår allra första spelning; Nicaragua-galan på Norrhammarskolan i Skellefteå - Vi kände att det var dags igen! / Pär Wiksten The Wannadies

“Can't Kill the Musikk”

Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släppte sin första singel på 18 år - mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Aldrig har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

I hemstaden Skellefteå kommer bandet ha äran att göra 2 spelningar under 2022 inte bara nya festivalen Summertime Music And Life Festival utan också Sara Kulturhus lördag den 9 april. Att hemstaden betyder mycket har väl ingen tvekat på efter att ha hört superhiten "My Hometown".

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, "Shorty" och "Hit" nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan.

”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftåartistens Mika Johansdotters färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album ”Before & After”. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singeln släppts. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band.

De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

Under 2020-2021 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring; ”You can't kill the music, pop the rock, can't make a good thing stop”.

Så välkomna hem The Wannadies!

'Helt seriöst', 'Tippa på tå', 'Spontanitet' och 'Kalibrera' är bara några exempel på hits som Kaliffa levererat sedan solokarriärens start år 2014. Hans unika sound är en fusion av reggae, dancehall och pop som lockar över 300 000 lyssnare i månaden på Spotify. Megahiten 'Helt seriöst' kammade hem årets låt på P3 Guld och har 49 miljoner streams på Spotify samt över 10 miljoner visningar på YouTube. Kaliffa inledde sommaren 2019 med årets skönaste vibe i 'Dunder'.

I augusti 2020 släppte Kaliffa sensommarhiten 'Nån som e nån'.

Instagram
https://www.instagram.com/kaliffa_official/

Facebook
https://www.facebook.com/kaliffaofficial/

Under samma år kom ytterligare singelsläpp och “Levererar” uppmärksammades bland annat av P4 Norrbotten: “‘Levererar’ är som en handbok till att bli en stabil norrlänning, om kunskapen att backa med släp eller att hugga ved med en hand, om egna upplevelser och sånt som man fått berättat för sig”, säger Hooja till P4.

Efter en intervju i TV4’s “Efter Fem” tog det fart i sociala medier och ordet om Hooja spred sig på byn och bara några dagar efter intervjun låg hela fyra låtar i topp på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige.

I samma veva meddelar Hooja att mer melodier är på väg. Soundet har beskrivits som “skogsdisco”, och med ett unikt uttryck och en nypa salt driver de med sig själva över trallvänliga melodier och med texter om livet i norr.

Så säg hej till Hooja:s första spelning i SKELLEFTEÅ!

Instagram
https://www.instagram.com/hoojahooja/

Trion växte ihop i olika studios runt om i Sverige och bildade gruppen Estraden. Deras musik kännetecknas av ett starkt ID med tydliga hookar där modern pop möter jordnära skörhet. 2018 släpptes första singeln Mer För Varandra tillsammans med Norlie & KKV och därefter har estraden levererat hit efter hit tillsammans med bland annat Jireel, Molly Sandén och Victor Leksell.

Estradens framgångar har belönats med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. Under 2019 turnerade estraden land och rike runt med stopp på bland annat Gröna Lunds stora scen och har även varit förband åt både Veronica Maggio och Miriam Bryant.

Nu är de aktuella med Grammisnominerade debutalbumet “Mellan Hägg & Syrén”. Så säg hej till Estradens första spelning i SKELLEFTEÅ!

Estraden på Instagram
https://www.instagram.com/estr4den/

Han älskar Sverige och just nu är Joel ute på en stor turné med underbara Sonja Aldén. När Joel intar scenen  med sitt fantastiska band på Summertime Music & Life Festival i Skellefteå så är det ingen som kommer kunna sitta still.

Facebook
https://www.facebook.com/JoelVoice

Hemsida
https://joelnunezmusic.com/

Instagram
https://www.instagram.com/joelnunezmusic/

Köp förköp och spara pengar

Köp biljetter
chevron-down